lördag 8 november 2008

Uselt, visst. Men inte pretto. (julafton -46)

Arbetet med julskivorna fortskrider. Peter Jöback är härmed helt avförd från diskussionerna, han är faktiskt inte särskilt bra.
Som om det skulle vara ett krav, förresten.
I den svenska samlingen trängs nu Kikki Danielsson (som gjort en julsång av Save your love - alltså, den måste ju självklart vara med), Carola (klart överrepresenterad), Agnetha Fältskog & Linda Ulvaeus (barndomen springer förbi och hälsar), Werner & Werner (eh... äsch, den är väl klassisk?), Tommy Körberg & Sissel Kyrkjebö (mycket nära gränsen för vad man klarar av) - och i en av Carola-låtarna har till och med Christer Sjögren lyckats smyga sig in (vafalls?).
Så just kvalitet är verkligen inget som det sätts stort värde på här. Men skillnaden mellan dessa klavertramp på trumhinnorna och Peter Jöback är förstås att Jöback liksom verkligen försöker vara bra. Han sjunger med en sådan käääänsla. Åh, så stilla natten är... Men sorry, det funkar icke. Jag kan leva med usla åttiotalsarrangemang, smetiga toner, trianglar, bjällerklockor och tamburiner som tinglar tills man nästan mår illa - men inte detta pretentiösa mischmasch.
Den svenska samlingen är i princip komplett, bara låtordning kvar.
Det är ju som alla förstår av yttersta vikt att skivorna är färdiga till första advent, då hemmet ska pyntas. Då ska banne mig julstämningen spruta ut ur varje liten dammråtta!

1 kommentar:

Sorkfröknarna sa...

Peter Jöback är faktiskt min stora favorit.Han kommer i allafall höras hemma hos mig.