Utan att ens ha börjat följa julschemat har jag redan fått ändra om. Såklart. Men jag pratade med grishandlaren idag och fick till en något tidigare leverans, vilket förstås medför att vi nu har tid (i dagar räknat, inte egentlig tid - men sådana detaljer struntar vi ju som bekant i här) att inte bara griljera färdigköpt skinka, utan att göra den från början.
Rimma, ugnsbaka, griljera.
Att rimma en skinka tar enligt Jens Linders juvel Det glömda köket drygt två veckor, så vi får nog dessutom frysa köttet i några dagar så att det inte hinner bli gammalt mellan varven.
Griljering sker den 22:e, lagom för att skinkan ska vara fräsch till julafton men med tillräckligt avstånd för att vi ska kunna fixa allting på hemmaplan. Lillejulafton bär det nämligen iväg till svärföräldrarna på landet.
Förmodligen är vi då i upplösningstillstånd.
Allt enligt sann jultradition!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar