fredag 7 november 2008

Att välja bland till julbordet

Innan
- Pepparkakor
- Gorgonzolaost
- Glögg med mandel och russin
- Honungsrostade nötter med chilisting

Fisk
- Vörtbröd och grovt bröd
- Julbrödet från "Annas mat"
- Sill i minst fyra varianter
- Lax med hovmästarsås
- Inkokt lax
- Sillsallad
- Ägg
- Ål

Kallt kött
- Skinka med senap (minst två sorter)
- Rödkål
- Brunkål
- Rökta korvar
- Leverkorv
- Leverpastej
- Rödbetssallad
- Syltor (press-, rull-, kalv-)
- Patéer
- Grisfötter

Varmt
- Köttbullar
- Prinskorv
- Janssons frestelse
- Revbensspjäll

Drycker till mat
- Snaps
- Julöl
- Julmust

Alternativ
- Kalkon med kokt potatis, brysselkål, rödkål och sås (rött vin, grädde, sky...)
- Lutfisk med kokt potatis och senapssås
- Dopp i grytan

Efter
- Ris a la Malta med saftsås eller mosade hallon/jordgubbar

Kaffe
- Kaffe
- Lussekatter
- Mandelmusslor med grädde och sylt
- Klenäter

Godis för kvällen
- Ischoklad
- Citronkola av vit choklad
- Chokladkola
- Knäck
- Chokladtryffel med chili
- Knäckflarn
- Nougattryffel med chili
- Marshmallows med kanel och apelsin

… och så till sist
- Dessertostar
- Portvin

1 kommentar:

Lisa sa...

Går det att få i sig allt detta? Jag hade mer än gärna testat. För att citera Askungen som också hör julen till: Det låter alldeles alldeles... underbart!